Current Affairs April 2016 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs April 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - A campaign launched by the Minister of Social Justice & Empowerment, Shri Thaawarchand Gehlot which will enable persons with disabilities to gain universal access, equal opportunity for development, independent living and participation in all aspects of life in an inclusive society is called ________?

A - Sugamya Bharat Abhiyan

B - Sojanya Bharat Abhiyaan

C - SugamyaJanheenYojna

D - None

Answer : A

Q 2 - Which of the following has been selected by the Constitutional Council of Nepal for the post of 26th Chief Justice of the Supreme Court of Nepal?

A - Sushila Karki

B - Aung Sang Sui Kyi

C - Sushila Lilawati Gadgil

D - Geeta Iyer

Answer : A

Q 3 - Recently in April, “Global Report on Urban Health: Equitable, healthier cities for sustainable development, 2016” was released by which of the following organization?

A - WHO

B - UNICEF

C - UNO

D - IMF

Answer : A

Q 4 - Abdulla Yameen Abdul Gayoom, who was on a 2-day visit to India, New Delhi on 10th April 2016, is President of _______?

A - Kenya

B - CHAD

C - Maldives

D - Naiora

Answer : C

Q 5 - India’s first semi-bullet fastest train, from Delhi's Hazrat Nizamuddin station to Agra Cantt is named as__?

A - Gatimaan Express

B - Hanumaan Express

C - DharogarUdhaanRajdhani

D - Delhi Agra GatiUdhaan Express

Answer : A

Q 6 - The country who won Sultan Azlan Shah Cup held in Ipoh, Malaysia is ___?

A - Australia

B - Sri Lanka

C - India

D - None of these

Answer : A

Q 7 - Who was selected for the prestigious Saraswati Samman for 2015?

A - Padma Sachdev

B - KabirSachdev

C - Kabir Khan

D - None

Answer : A

Q 8 - Who has been selected as the International Boxing Association (AIBA) ambassador for Women’s World Championship?

A - Stanmira Petrova

B - Mary Kom

C - Adriana Aruja

D - Nicola Adams

Answer : B

Q 9 - Which of the following state become the first state to pass land title bill? The Provisions in the bill that helps in good governance and improves transparency for land acquisition in the state.

A - Telangana

B - Karnataka

C - Rajasthan

D - Maharashtra

Answer : C

Q 10 - According to the World Anti-Doping Agency’s second annual Anti-Doping Rule Violations (ADRVs) Report, which of the following countries ranked first, second and third respectively?

A - Russia, Italy and India

B - India, Italy and China

C - India, Turkey and France

D - France, Belgium and Russia

Answer : A



Advertisements
E-Books Store