Current Affairs April 2017 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs April 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following states won the Krishi Karman Award 2015-16?

A - Himachal Pradesh

B - Tamil Nadu

C - Tripura

D - All of these

Answer : D

Q 2 - ____________ became the first visually impaired Indian to complete the Boston Marathon.

A - Nilam Mehta

B - Sagar Baheti

C - Raj Deep Sehgal

D - Asha Khemka

Answer : B

Q 3 - The National Disaster Management Authority (NDMA) conducted a first-of-its-kind State-level mock exercise on forest fire in _______.

A - Odisha

B - Uttarakhand

C - Karnataka

D - Kerala

Answer : B

Q 4 - The Union Cabinet approved setting up of Indian Institute of Petroleum and Energy (IIPE) at__________.

A - Visakhapatnam

B - Bangalore

C - Mumbai

D - Chandigarh

Answer : A

Q 5 - Nomadic Elephant is a joint exercise held between India and ____________.

A - France

B - Brazil

C - Russia

D - Mongolia

Answer : D

Q 6 - P.V. Sindhu won the India Open badminton championship defeating ________________ in the finals.

A - Viktor Axelsen

B - Sung ji-Hyun

C - Saina Nehwal

D - Carolina Marin

Answer : D

Q 7 - Nora Chopra, who passed away recently, was a famous ____________.

A - Journalist

B - Singer

C - Basketball Player

D - Cricketer

Answer : A

Q 8 - The two web applications were Anti-Corruption Cell and Digital Application for Review by Public and Nation (DARPAN), was launched by __________________.

A - Meghalaya

B - Arunachal Pradesh

C - Manipur

D - Mizoram

Answer : C

Q 9 - Namami Brahmaputra festival was celebrated in _____________.

A - Madhya Pradesh

B - Manipur

C - Assam

D - Gujarat

Answer : C

Q 10 - The second quarterly review meeting on the Swachh Iconic Places announced 10 new iconic places under phase II.

A - Charminar, Hyderabad

B - Adi Shankaracharya’s abode Kaladi, Ernakulam

C - Convent of St. Francis, Goa

D - All of these

Answer : D



Advertisements