Current Affairs August 2016 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs August 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Indian government has proposed to organize a 'Make in India' conference in_____.

A - Hyderabad

B - Sikkim

C - Jaipur

D - Bhubaneswar

Answer : D

Q 2 - ‘Hanif Mohammad’ who passed away recently, was a famous _____.

A - Hockey Player

B - Cricket player

C - Football player

D - Singer

Answer : B

Q 3 - Which of the following Indian actors were included among world’s top 20 highestpaid actors compiled by Forbes magazine?

A - Shahrukh Khan

B - Rajnikanth

C - Akshay Kumar

D - Both a and c

Answer : D

Q 4 - Which of the following mobile application is launched by Prime Minister Narendra Modi citizens for discussions and direct submission of grievances to the prime minister’s office (PMO)?

A - M.modi

B - PMO App

C - PMOdi

D - PM’s desk

Answer : B

Q 5 - India's infrastructure sector grew ___ % in June 2016.

A - 6.2

B - 5.2

C - 7.7

D - 4.2

Answer : B

Q 6 - National Medicinal Plants Board (NMPB) of the Ministry of AYUSH launched a National campaign on Medicinal Plants on 20th – 21st August, 2016 at ___.

A - Chandigarh

B - Indore

C - Manipur

D - Jaipur

Answer : D

Q 7 - Reserve Bank of India (RBI) has asked banks to provide loans to Women Self-Help Groups in rural areas at ___ per annum.

A - 9%

B - 8%

C - 7%

D - 12.5%

Answer : C

Q 8 - Which of the following books is released by The Vice President of India, Shri M. Hamid Ansari?

A - Patriots, Poets and Prisoners

B - The modern history

C - Modern India

D - Oceans restructure and Climate change

Answer : A

Q 9 - Which of the following author was awarded the prestigious Saraswati Samman for the year 2015?

A - Deepa Nair

B - Sachanand Sachdev

C - Padma Sachdev

D - Both a and c

Answer : C

Q 10 - Who has been named as the brand ambassador for Beti Bachao, Beti Padao campaign in Haryana?

A - Vijendra Singh

B - Sonakshi Sinha

C - Sakshi Malik

D - Salmaan Khan

Answer : C



Advertisements
E-Books Store