Current Affairs August 2017 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs August 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - As per the National Family Health Survey (NFHS)-4 (2015-16), ____per cent children below five years are underweight?

A - 35.7

B - 38

C - 70

D - 35.9

Answer : A

Q 2 - 2017 Global Retirement Index (GRI), published by French asset management company Natixis Global, placed India at_____ position?

A - 50th

B - 43rd

C - 40th

D - 10th

Answer : B

Q 3 - NGT restricted use of Non-Biodegradable Plastic Bags in_______?

A - Maharashtra

B - Punjab

C - Delhi

D - Haryana

Answer : C

Q 4 - Uhuru Kenyatta was re-elected as President of _____________?

A - China

B - Kenya

C - Kazakhastan

D - Pakistaan

Answer : B

Q 5 - Shri Prabhat Kumar, (IFS 1991), presently Ambassador of India to Colombia has been appointed as the next Ambassador of India to the Republic of_______?

A - New York

B - Geneva

C - Kazakhstan

D - Pakistaan

Answer : C

Q 6 - Aadhaar number will be now required for the purpose of establishing the identity of the deceased for death registration from __________?

A - 2nd October

B - 1st October

C - 1st January 2018

D - 1st November

Answer : B

Q 7 - A book titled 'I Do What I Do: On Reform, Rhetoric & Resolve’ is penned by_______?

A - Arundhiti Roy

B - Amitabh Bacchhan

C - Raghuram Rajan

D - CK Roy

Answer : C

Q 8 - ____________were awarded Police Medals on the occasion of the Independence Day?

A - 990 personnel

B - 900 personnel

C - 90 personnel

D - 190 personnel

Answer : A

Q 9 - Who among the following was appointed by Appointments Committee of the Cabinet, as secretary to Vice President M Venkaiah Naidu?

A - VV Subba Rao

B - DV Subbarao

C - David Rasquinha

D - I V Subba Rao

Answer : D

Q 10 - Which of the following state government in union with Facebook launched 'SheMeansBusiness' Program?

A - Punjab

B - Karnataka

C - Haryana

D - Odisha

Answer : D



Advertisements