Current Affairs December 2016 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs December 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Narendra Modi, approved the Home Ministry’s proposal of __________ development package for displaced people of the Pakistan occupied Kashmir (PoK) living in the country.

A - Rs. 2,000 crores

B - Rs. 4,000 crores

C - Rs. 8,679 crores

D - Rs. 10,000 crores

Answer : A

Q 2 - John Kerry who was conferred with the highest French civilian distinction, Officer of the Legion of Honour, is _______________.

A - A US Diplomat

B - A Former French Diplomat

C - The US Secretary of State

D - Former Prime Minister of Italy

Answer : C

Q 3 - The Crown Prince _______________ was proclaimed king of Thailand.

A - Bodindradebayavarangkun

B - King Rama

C - King Vajirala

D - Maha Vajiralongkorn

Answer : D

Q 4 - Nana Akufo-Addo won the presidential election in _______________.

A - Uzbekistan

B - France

C - Ghana

D - Tajikistan

Answer : C

Q 5 - India will contribute _____________ to the UN Central Emergency Response Fund (CERF).

A - $500,000

B - $900,000

C - $400,000

D - $100 million

Answer : A

Q 6 - The 2016 Asian of the Year award was bestowed to _______________.

A - Sachin Bansal

B - Binny Bansal

C - Both of these

D - None of these

Answer : C

Q 7 - The ______________ has bagged the Best MSME Bank Award 2016 instituted by the Associated Chambers of Commerce and Industry of India?

A - IDBI BANK

B - SBI

C - Corporation Bank

D - HDFC BANK

Answer : C

Q 8 - As per the Fifth Bi-monthly Monetary Policy Statement 2016-17, RBI cut growth forecast from 7.6% to _________.

A - 7.2%

B - 7.1%

C - 7.5%

D - 7.3%

Answer : B

Q 9 - As per a research published by Capgemini, India is ranked as the _________ innovation destination in Asia.

A - 11th

B - 1st

C - 2nd

D - 5th

Answer : B

Q 10 - Who bagged the 11th World Billiards Championship by defeating Singapore’s Peter Gilchrist?

A - Aung Htay

B - Pankaj Advani

C - Xing Ping

D - Wing Wei

Answer : B



Advertisements