Current Affairs Dec 2017 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs December 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - India's largest ever floating solar power plant with 500 kWp (kilowatt peak) capacity will be established in_________.

A - Madhya Pradesh

B - Karnataka

C - Maharashtra

D - Kerela

Answer : D

Q 2 - Which of the following won the Mr India World 2017 title?

A - Prathamesh Maulingkar

B - Abhi Khajuria

C - Jitesh Singh Deo

D - Pawan Rao

Answer : C

Q 3 - __________has become the first State to endorse the Central government's draft bill that makes instant triple talaq a cognisable and non-bailable offence.

A - Madhya Pradesh

B - West Bengal

C - Telangana

D - Uttar Pradesh

Answer : D

Q 4 - Good Governance Day is annually celebrated on birth anniversary of former Indian Prime Minister ___________.

A - Gulzarilal Nanda

B - Lal Bahadur Shastri

C - Atal Bihari Vajpayee

D - Indira Gandhi

Answer : C

Q 5 - __________awarded with the International Children's Peace Prize 2017.

A - Mohamad Al Jounde

B - Malala Yousafzai

C - Mohamad Al Junaid

D - None

Answer : A

Q 6 - Forbes' List of best countries for business 2018, was topped by______.

A - USA

B - UAE

C - UK

D - New Zealand

Answer : C

Q 7 - 2017 World human rights day marks the beginning of 70th anniversary of the Universal Declaration of Human Rights. The theme of 2017 was __________.

A - #StandUp4urself'

B - #InitiateUrHumanRights'

C - #StandUp4HumanRights'

D - #SaveHumanRights'

Answer : C

Q 8 - Direct tax collections registered a growth of ______-during April to November of 2017-18.

A - 10.24%

B - 12.4%

C - 10.4%

D - 14.4%

Answer : D

Q 9 - 'Ajeya Warrior' is an exercise conducted between India and ____.

A - Sri Lanka

B - Bangladesh

C - UK

D - Japan

Answer : C

Q 10 - _________was elected as the new President of the Indian Olympic Association.

A - Anil Khanna

B - Narinder Batra

C - Anandeshwar Pandey

D - Rajeev Mehta

Answer : B



Advertisements
E-Books Store