Current Affairs Feb 2016 - Online Quiz


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs February 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Who is named as the Ambassador of Make in India initiative?

A - Piruz Khambatta

B - Cyrus Mistry

C - Anand Mahindra

D - Ashok Munjal

Answer : A

Q 2 - Who was the Siachen Avalanche Survivor who passed away in February 2016?

A - Sepoy Ganesan

B - Subedar Nagesha TT

C - Lance Naik Hanamanthappa

D - Sepoy Mustaq Ahmed

Answer : C

Q 3 - Rupees 1 lakh crore have been disbursed under ___________________ Yojana.

A - Pradhan Mantri Suraksha Bima

B - Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima

C - Pradhan Mantri Jandhan

D - Pradhan Mantri Mudra

Answer : D

Q 4 - The 58th Grammy Award 2016 took place in _______________.

A - Los Angeles

B - Chicago

C - California

D - New York

Answer : C

Q 5 - Oracle’s Global CEO ______________ announced that the company will set up a campus in Bengaluru to help Indian students develop computer skills through Oracle Academy.

A - Safra Catz

B - Shantanu Narayen

C - Jeff Bezos

D - Tim Cook

Answer : A

Q 6 - Andhra Pradesh Government and USTDA signs agreement to develop ______________ as a smart city.

A - Vijaywada

B - Amravati

C - Vishakapatnam

D - Kurnool

Answer : C

Q 7 - The women’s Cricket World Cup Final match in year 2017 will be hosted at which famous stadium?

A - Wankhede Stadium

B - Eden Gardens

C - Lord’s


Answer : C

Q 8 - Which bank collaborated with the Indian Railways to set up 1,000 water purifiers on stations across the country by 2019?



C - Yes Bank

D - Corporation Bank

Answer : C

Q 9 - ONGC has approved an investment of Rs 5,050 crores in __________ for drilling of wells and creation of surface facilities on February 20, 2016 to produce 5.1 mmscmd gas from the states fields.

A - Andhra Pradesh

B - Tripura

C - Nagaland

D - Assam

Answer : B

Q 10 - Who is going to succeed Vijay Mallya as the Chairman of United Spirits Limited?

A - Anand Kripalu

B - Nicholas Blazquez

C - M K Sharma

D - Angus McDowell

Answer : C