Current Affairs February 2017 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs February 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - To improve child health scenario of the country, National Deworming Day was observed on _____.

A - 10th June

B - 25th February

C - 11th January

D - 10th February

Answer : D

Q 2 - Which of the following has been appointed as new president of Associated Chambers of Commerce and Industry of India?

A - Naveen N D Gupta

B - Neelu Rohmetra

C - Balkrishan Goenka

D - Sandeep Jajodia

Answer : D

Q 3 - 2019 Combined World Cup for shooting is to be organized in ______.

A - Nepal

B - India

C - USA

D - Japan

Answer : B

Q 4 - India’s First Post Office Passport Seva Kendra was inaugurated in ______.

A - Bhopal, Madhya Pradesh

B - Vidisha, Madhya Pradesh

C - New Delhi

D - Hyderabad

Answer : B

Q 5 - A Financing Agreement for IDA credit of US$201.50 million (equivalent) for the “Third Technical Education Quality Improvement Programme (TEQIP III)” was signed between India and the _______.

A - World Bank

B - IMF

C - ADB

D - BRICS bank

Answer : A

Q 6 - As per the ICC batswomen’s rankings released by International Cricket Council, Indian batswomen Mithali Raj was placed at ___spot.

A - 10th

B - 2nd

C - 5th

D - 19th

Answer : B

Q 7 - ‘Beyond the Dream Girl’, an autobiography to be released in October 2017, is based on which of the following actors.

A - Sri Devi

B - Madhuri Dixit

C - Hema Malini

D - Rekha

Answer : C

Q 8 - As per the General Budget 2017-18, total allocation for Defence expenditure was placed at_____.

A - Rs. 2,67,000 crores

B - Rs. 2,74,114 crores

C - Rs. 560,98 crores

D - Rs. 456.33 crores

Answer : B

Q 9 - The United Nations' (UN) World Day of Social Justice is observed every year on _____.

A - July 10

B - February 23

C - February 20

D - January 30

Answer : C

Q 10 - Which of the following states signed a Memorandum of Understanding (MoU) with the National Bank for Agriculture and Rural Development for a loan of Rs. 874 crore to the Horticulture Development Corporation?

A - Jharkhand

B - Meghalaya

C - Chhatisgarh

D - Telangana

Answer : D



Advertisements