Current Affairs Jan 2016 - Online Quiz


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs January 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The country that successfully test-fired a nuclear capable ballistic missile Shaheen-1A with range of about 900 kms.

A - Srilanka

B - Pakistan

C - India


Answer : B

Q 2 - The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) approved the disinvestment of paid up equity capital of Coal India Limited (CIL) to?

A - 15%

B - 20%

C - 10%

D - 30%

Answer : C

Q 3 - First state to officially join the Ujwal Discom Assurance Yojana (UDAY) central government’s financial restructuring program for discoms?

A - Telangana

B - Uttar Pradesh

C - Punjab

D - Jharkhand

Answer : D

Q 4 - Who has been appointed as Registrar General and Census Commissioner of India?

A - Mithilsh Kumar

B - Sailesh Abhinav

C - Sailesh

D - None of these

Answer : C

Q 5 - Pavan Kapoor has been appointed as India's ambassador to the country called?

A - Israel

B - Iraq

C - Tunisia

D - Iran

Answer : A

Q 6 - Home Ministry along with J & K launched an initiative so as to expose youth from the state to development and vitality of culture of people residing in other states of country, called as__?

A - Watan ko Jano

B - Hamara Watan

C - Watan ko jaan pehchaan

D - Swadesh Rubaru

Answer : A

Q 7 - Senior Weightlifting Championship was held @_____?

A - Patiala, Punjab

B - Ahmadabad

C - Jodhpur, Rajasthan

D - Haryana

Answer : A

Q 8 - South Asian Literature 2016 won by Anuradha Roy that deals with the subject of violence against women is novel named as-?

A - Free press winter Fiction

B - Sleeping on Jupiter

C - Atlanta Race of the year

D - The unfolded Earth

Answer : B

Q 9 - Vijay Keshav Gokhale has been appointed as India’s Ambassador to China, replacing _____?

A - Alok Kantha

B - Vimla Chavan

C - Ashok Chauhan

D - Ashok Kantha

Answer : D

Q 10 - Indian cricket star appointed as brand ambassador for the disease awareness campaign 'Changing Diabetes' initiated by India?

A - Virat Kohli

B - Zaheer Khan

C - Sourav Ganguly

D - Sachin Tendulkar

Answer : D