Current Affairs January 2017 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs January 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following states administration launched mobile app for Election Commission of India?

A - Gujarat

B - Haryana

C - Karnataka

D - Ludhiana

Answer : D

Q 2 - Which of the following state cabinet approved the implementation of Babasaheb Ambedkar Krushi Swavlamban Yojna?

A - Madhya Pradesh

B - Uttar Pradesh

C - Bihar

D - Maharashtra

Answer : D

Q 3 - Abdul Halim Jaffer Khan, who passed away recently was a famous _____?

A - Tabla Player

B - Veena player

C - Violinist

D - Sitar player

Answer : D

Q 4 - Somdev Devvarman who announced his retirement recently, is a famous_____?

A - Badminton player

B - Tennis player

C - Chess player

D - Horserider

Answer : B

Q 5 - India and _________have signed agreements in the area of agriculture?

A - Haiti

B - Kenya

C - Russia

D - Brazil

Answer : B

Q 6 - Which of the following state tourism is organizing the International Kite Festival-2017?

A - Madhya Pradesh tourism

B - Gujarat Tourism

C - Telangana Tourism

D - Uttar Pradesh Tourism

Answer : C

Q 7 - World bank approved USD 235 million loan to which of the following state’s rural roads project?

A - Bihar

B - Uttar Pradesh

C - Haryana

D - Rajasthan

Answer : A

Q 8 - Which of the following countries has signed a financing agreement with World Bank for 48 million dollars for Nagaland Health Project?

A - Japan

B - Austria

C - India

D - Nepal

Answer : C

Q 9 - According to Internation Labour Oraganization, unemployment in India is pegged at ________in 2018?

A - 1 million

B - 18 billion

C - 18 million

D - 8 million

Answer : C

Q 10 - Who was sworn in as the 45th president of the United States of America?

A - Hillary Clinton

B - Donald Trump

C - Barack Obama

D - John Key

Answer : B



Advertisements