Current Affairs July 2017 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs July 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following banks bought Snapdeal-owned mobile payments provider Freecharge for worth Rs385 crore?

A - IDBI bank

B - SBI BANK

C - HDFC BANK

D - Axis Bank

Answer : D

Q 2 - The Centre released in advance two installments of grant-in-aid to the State Government of ________towards Central share of State Disaster Response Fund?

A - Sikkim

B - Madhya Pradesh

C - Arunachal Pradesh

D - Karnataka

Answer : C

Q 3 - Rio Olympics silver medallist _______was honored with 'Sportsperson of the Year' award at the ‘Maruti Suzuki Sportsperson of the Year’ Charity Gala Awards?

A - KL Rahul

B - Gaurav Gill

C - P V Sindhu 

D - Both b and c

Answer : C

Q 4 - 41st session of UNESCO's world heritage committee announced India’s ___city as a World Heritage City?

A - Coorg

B - Ahmedabad

C - Panaji, Goa

D - Jaipur, Rajasthan

Answer : B

Q 5 - ________to host men's World Boxing Championship in 2021?

A - China

B - Russia

C - Brazil

D - India

Answer : D

Q 6 - Scientists from ____have discovered the smallest known star in the universe, located about six hundred light years away, called EBLM J0555-57Ab?

A - USA

B - China

C - India

D - UK

Answer : D

Q 7 - Shri J P Nadda launched new family planning initiatives on World Population Day called as __________?

A - Mission Family Vikas

B - Family Planning

C - ‘Mission Parivar Vikas’

D - Mission Family development

Answer : C

Q 8 - Which of the following is not an app/ service/ facility launched by Railway Ministry?

A - Rail Saarthi

B - Rail Cloud

C - JIGYASA

D - NIVARAN

Answer : C

Q 9 - Shivajirao Patil, who passed away recently was a famous ______?

A - Politician

B - Cricketer

C - Boxer

D - Artist

Answer : A

Q 10 - Which of the following banks announced the launch of instant disbursal of personal loans through ATMs?

A - SBI BANK

B - HDFC BANK

C - IDFC BANK

D - ICICI Bank

Answer : D



Advertisements
E-Books Store