Current Affairs June 2016 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs June 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Recently, India gifted 2,000 bicycles, 59 ambulances, 7 buses and one eye care van to which of the following countries ____?

A - Nepal

B - Sri Lanka

C - Bangladesh

D - Pakistan

Answer : A

Q 2 - According to the 2016 World's 100 Highest-Paid Athletes list released by Forbes, which of the following sportsperson topped the list?

A - Cristiano Ronaldo

B - Roger Federer

C - Lionel Messi

D - Novak Djokovic

Answer : A

Q 3 - Which of the following Indian states demanded rollback of 1% cess hike of service tax increased in past one year?

A - Odisha

B - Gujarat

C - Telangana

D - Himachal Pradesh

Answer : A

Q 4 - Union Minister for Science and Technology Harsh Vardhan announced to double India’s current investment in Clean Energy Research from $72 million to ________.

A - $140 million

B - $145 million

C - $142 million

D - $148 million

Answer : B

Q 5 - The Government of India and the Asian Development Bank (ADB) signed a $120 million loan agreement to improve irrigation and water management infrastructure in state ___________.

A - Odisha

B - Andhra Pradesh

C - Bihar

D - Uttar Pradesh

Answer : A

Q 6 - The 2016 Shanghai Cooperation Organization (SCO) annual summit started in ______.

A - Paris, France

B - Delhi, India

C - Karachi, Pakistan

D - Tashkent, Uzbekistan

Answer : D

Q 7 - According to the Global Peace Index 2016 released by the Institute for Economics and Peace for 163 countries, India’s rank stands at ___________.

A - 141st

B - 1st

C - 163rd

D - 10th

Answer : A

Q 8 - The First Indian state to launch Mukh Mantri Hepatitis C Relief Fund is ___________.

A - Punjab

B - Telangana

C - Bihar

D - Odisha

Answer : A

Q 9 - Which of the following movie has been awarded in the ‘Best Film’ category by the International Indian Film Academy?

A - Bajrangi Bhaijaan

B - Bajirao Mastani

C - Piku

D - Tanu weds Manu Returns

Answer : A

Q 10 - The special initiative that was launched by India and South Korea to promote and facilitate Korean Investments in India is called ____________.

A - Korea Plus

B - Korean-Indo plus

C - Indokorea plus

D - Korea Rama

Answer : A



Advertisements