Current Affairs June 2017 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs June 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - World elderly abuse awareness day was observed on ____across the globe?

A - 15th June

B - 1st July

C - 15th july

D - 10th June

Answer : A

Q 2 - The International Albinism Awareness Day is observed annually on _______?

A - June 22

B - July 17

C - June 19

D - June 13

Answer : D

Q 3 - According to RBI’s second Bi-monthly Monetary Policy Statement, 2017-18, reverse repo rate was pegged at ____?

A - 6.6%

B - 10%

C - 6%

D - 4.8%

Answer : C

Q 4 - The Department of Science and Technology (DST) has launched the VAJRA scheme in a bid to bring together the Indian scientists abroad and India-based researchers for conducting joint researches in India. VAJRA stands for __?

A - Visiting Advanced Joint Research Faculty

B - Visiting Advanced Joint Research Facility

C - Various Advantage Joint Research Faculty

D - A

Answer : A

Q 5 - Muttiah Muralidaran was inducted into the ICC Cricket Hall of Fame in London. The cricketer belongs to country________?

A - West Indies

B - Canada

C - Bangladesh

D - Sri Lanka

Answer : D

Q 6 - ‘A Horse Walks into a Bar’, bagged Man Booker International Prize 2017, is written by ______?

A - Arundhiti Roy

B - David Grossman

C - APJ Abdul Kalam

D - Yeshe Dorjee Thongshi

Answer : B

Q 7 - _______ was the only Indian in top 100 of Forbes list of world’s highest paid athletes?

A - Sachin Tendulkar

B - Virat Kohli

C - MS Dhoni

D - Rahane

Answer : B

Q 8 - Sam Beazley who passed away recently was a famous _____?

A - Popstar

B - Actor

C - Painter

D - Socialist

Answer : B

Q 9 - World Bank approved financing worth more than 500 million dollars for _______to support a string of projects to boost the economy?

A - Pakistan

B - Afghanistan

C - India

D - Nepal

Answer : B

Q 10 - India is all set to get its first underwater metro in ____?

A - Chandigarh

B - Kolkata

C - Hyderabad

D - Delhi

Answer : B



Advertisements
E-Books Store