Current Affairs March 2016 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs March 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - India’s first International Arbitration Centre will come up in_____.

A - Mumbai

B - Delhi

C - Hyderabad

D - Ganktok

Answer : A

Q 2 - Who among the following has been included as ‘Public Authority’ under the Right to Information Act, 2005 by the Central Information Commission?

A - Cabinet Ministers in States and the Union

B - Supreme Court Judges

C - Speakers of all Legislative Councils

D - Chairmen of all Legislative Councils

Answer : A

Q 3 - Which country became the second African nation to commit to end modern slavery?

A - Mauritania

B - Nigeria

C - South Africa

D - None

Answer : A

Q 4 - Which of the following state government has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with the Union Government under the Scheme Ujwal DISCOM Assurance Yojana (UDAY) on 15 March 2016?

A - Karnataka

B - Jammu & Kashmir

C - Madhya Pradesh

D - Telangana

Answer : B

Q 5 - Who became India’s youngest person to climb the Mt. Kangchenjunga base camp in Sikkim?

A - Manisha Singh

B - Manish Paul

C - Rajnigandha Tiwari

D - Suryassangyini Chaudhary

Answer : D

Q 6 - Fiscal deficit target for the year 2016-17 is_______.

A - 4.2% of GDP

B - 3.6% of GDP

C - 4.5% of GDP

D - 3.5% of GDP

Answer : D

Q 7 - Who is the scientist who returned to Earth after a historic 340-day mission aboard the International Space Station?

A - Michael Kelly

B - Methaly Cornetto

C - Scott Kelly

D - None of Them

Answer : C

Q 8 - India ranked ____________ out of 156 countries on the United Nations World Happiness Index (WHI) 2016.

A - 118th

B - 117th

C - 130th

D - 100th

Answer : A

Q 9 - Aaron Phangiso has been suspended from bowling in domestic cricket with immediate effect after his action was found to be illegal. He is a player from______.

A - New Zealand

B - Australia

C - South Africa

D - England

Answer : C

Q 10 - Presidential rule was imposed after 9 congress legislators in leadership of former Chief Minister Vijay Bahuguna, in the state _______.

A - Uttarakhand

B - Bihar

C - Uttar Pradesh

D - Andhra Pradesh

Answer : A



Advertisements