Current Affairs March 2017 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs March 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following companies/social media has launched a new initiative 'SheLeadsTech' for women entrepreneurs in India to encourage more women founders?

A - Facebook

B - Twitter

C - Airtel Payments bank

D - None

Answer : A

Q 2 - The 11th Indo - Nepal Joint Military Exercise is called as ______.

A - Surya Kiran

B - Surya shakti

C - Indra prashtha

D - Both A and B

Answer : A

Q 3 - The three days “International Buddhist Conference” was organized in ____.

A - Bihar

B - Beijing

C - Mexico

D - Paris

Answer : A

Q 4 - Which of the following state government launched a helpline number 181 for women in distress on the occasion of International Women s Day?

A - Goa

B - Kerela

C - Chandigarh

D - Odisha

Answer : D

Q 5 - Which of the following states launched a new scheme - Adarsh Gram Yojana - with a view to reach to the poor people in rural areas?

A - Arunachal Pradesh

B - Andhra Pradesh

C - Maharashtra

D - Both A and B

Answer : A

Q 6 - Who among the following have made it to the annual World Economic Forum's 100 Young Global Leaders list?

A - Ambarish Mitra

B - Vijay Shekhar Sharma

C - Shruti Shibulal

D - All of these

Answer : B

Q 7 - Who of the following has bagged National Science Foundation (NSF)'s prestigious CAREER award?

A - Anshumali Shrivastava

B - Anshuman Upadhya

C - KL Tiwari

D - None

Answer : A

Q 8 - Who amongst the following actresses won the Best Actress award at the International Film Festival and Awards of Australia?

A - Diana Heyden

B - Jamy Jackson

C - Angelina Jolie

D - Aishwarya Rai Bachchan

Answer : D

Q 9 - _________was appointed as the Chief Minister of Goa.

A - Amrinder Singh

B - Manohar Parrikar

C - Rahul Gandhi

D - Akhilesh Yadav

Answer : B

Q 10 - ______takes over as Chairman Central Water Commission.

A - Narendra Kumar

B - Pradeep Nair

C - Virendra Pratap Singh

D - None

Answer : A



Advertisements
E-Books Store