Current Affairs May 2017 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs May 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Minister of Human Resource Development Shri Prakash Javadekar and Minister of State for Defence Dr. Subhash Bhamre jointly launched a campaign to have a ‘________’ in 1,000 educational institutions across the country.

A - Wall street valour

B - Wall of vigour

C - Tower Wall

D - Wall of Valour

Answer : D

Q 2 - Three day India Integrated Transport and Logistics Summit in ___.

A - New Delhi

B - Goa

C - Mahabaleshwar

D - Lucknow

Answer : A

Q 3 - Which of the following institutes created India’s first smart grid project, which will provide electricity from renewable sources of energy such as solar, wind and vegetable waste resources?

A - IIT Delhi

B - IIM Lucknow

C - IIM delhi

D - Indian Institute of Engineering Science and Technology

Answer : D

Q 4 - Who won Sultan Azlan Shah Cup 2017?

A - India

B - Australia

C - Great Britain

D - Malaysia

Answer : C

Q 5 - __________lifted the 10th Indian Premier League trophy of cricket.

A - Royal Challengers

B - Mumbai Indians

C - Rising Pune

D - Gujarat Lions

Answer : B

Q 6 - Reserve Bank of India gave final approval to _____payments bank under its Authorised Entity One97 Communications Ltd to start operations as Payments bank.

A - Paytm

B - Pay U

C - Ola money

D - Airtel

Answer : A

Q 7 - The Union Home Minister, Shri Rajnath Singh released the book ____authored by the Union Home Secretary, Shri Rajiv Mehrishi.

A - India 2017 Yearbook’

B - India 2018 Yearbook

C - India and its destiny

D - Providing Safe Childhoods

Answer : A

Q 8 - India ranks ___th in World Bank’s electricity accessibility list.

A - 26

B - 30

C - 29

D - 10

Answer : A

Q 9 - Which of the following institute’s professor Aravind Kumar Rengan was honored with National Science Academy (INSA) award?

A - IIM Lucknow

B - IIETS

C - IIT Hyderabad

D - IIM Mumbai

Answer : C

Q 10 - India’s First Fleet of 200 Electric Vehicles was launched in _____.

A - Mumbai

B - Kanpur

C - Assam

D - Nagpur

Answer : D



Advertisements
E-Books Store