Current Affairs November 2016 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs November 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Under Pradhan Mantri Awas Yojana (PMAY) a total of ____ affordable houses for Economically Weaker Sections (EWS) in urban areas have been approved.

A - 12,27,088

B - 12,27,360

C - 12,00,000

D - 14,27,088

Answer : A

Q 2 - ______became the third Open Defecation Free state in the country.

A - Punjab

B - Kerala

C - Haryana

D - Odisha

Answer : B

Answer : A

Q 4 - India will preside the eighth edition of the Conference of Parties (COP) to WHO Framework Convention on Tobacco Control, to be held in ______ in 2018?

A - Goa

B - New Delhi

C - Beijing

D - Geneva

Answer : D

Q 5 - The Reserve Bank issued new series of notes for ___ rupees and ___ rupees denomination with improved features.

A - 1000, 2000

B - 1000, 500

C - 500, 2000

D - 50, 5000

Answer : C

Q 6 - Which of the following countries’ tourism ministry announced Bollywood actor Ranveer Singh as brand ambassador for its Tourism?

A - Switzerland

B - India

C - Malaysia

D - Bangladesh

Answer : A

Q 7 - _______is observed as World Science Day for Peace and Development every year across the world.

A - 10 November

B - 12 November

C - 20 November

D - None

Answer : A

Q 8 - An Era of Darkness: The British Empire in India, a book penned by ______.

A - Arundhati Roy

B - Shashi Tharoor

C - Hamid Ansari

D - None

Answer : B

Q 9 - Which of the following states was conferred with prestigious award for outstanding work in the field of e-governance at the 'State of the States Conclave 2016'?

A - Haryana

B - Bihar

C - Chandigarh

D - Puducherry

Answer : A

Q 10 - Which of the following states launched free power connection programme, “Har Ghar Bijli Lagataar”. Under the programme, the state government will provide free electricity connection to about 50 lakh households above the poverty line?

A - Kerela

B - Telangana

C - Bihar

D - Imphal

Answer : C



Advertisements