Current Affairs Nov 2017 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs November 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following financial institution and the Government of India signed a $65.5 million loan agreement to continue interventions to check coastal erosion?

A - Asian Development Bank

B - World Bank

C - BRICS bank

D - IMF

Answer : A

Q 2 - Where is State Bank of India creating the largest innovation centre?

A - Delhi

B - Chandigarh

C - Mumbai

D - Ahmedabad

Answer : C

Q 3 - According to a report by Coeus Age Consulting, _________state has been ranked at the top in terms of digital initiatives undertaken.

A - Andhra Pradesh

B - Sikkim

C - Madhya Pradesh

D - Manipur

Answer : C

Q 4 - The new initiative, called SME Assist, would offer loans to MSME customers based on their input credit claims under GST. Which of the following banks launched this product.

A - Bank of Maharashtra

B - IDBI bank

C - State Bank of India

D - HDFC bank

Answer : B

Q 5 - Gujarat’s IFSC is placed at _______ spot in the Global Financial Centre’s Index.

A - 5th

B - 10th

C - 8th

D - 9th

Answer : B

Q 6 - According to the Credit Suisse Research Institute's (CSRI) latest "CS Family 1000" report, _______has 108 publicly listed family-owned businesses, third highest in the world.

A - Japan

B - China

C - India

D - Indonesia

Answer : C

Q 7 - The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2017 was awarded to _______.

A - Jeffrey C. Hall

B - Michael Rosbash

C - Michael W. Young

D - All of these

Answer : D

Q 8 - __________ won the 37th All India Governor's Gold Cup football tournament.

A - Mumbai FC

B - Partha Chakra

C - Mohun Bagan

D - Shillong Lajong Football Club

Answer : C

Q 9 - Who among the following was selected as Mongolia’s new Prime Minister?

A - Ukhnaa Khurelsukh

B - Jargaltulga Erdenebat

C - Zoran Milanovic

D - Sigmundur David Gunnlaugsson

Answer : A

Q 10 - ___________ was selected as the new Governor of Tamil Nadu.

A - Param Shah

B - Pratik Dattani

C - Indira Banerjee

D - Banwarilal Purohit

Answer : D



Advertisements
E-Books Store