Current Affairs October 2016 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs October 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Who won Nobel Prize in Literature for year 2016?

A - Juan Manuel Santos

B - Sir J. Fraser Stoddart

C - F. Duncan M. Haldane

D - Bob Dylan

Answer : D

Q 2 - The Union Power Minister Piyush Goyal launched the center’s Integrated Power Development Scheme (IPDS) in _______________.

A - Uttar Pradesh

B - Mizoram

C - Manipur

D - Andhra Pradesh

Answer : A

Q 3 - Which of the following State Governments will roll out biometrics authentication for receiving food grains for beneficiaries of National Food Security Act (NFSA) from January 2017 in the state?

A - Karnataka

B - Kerala

C - Maharashtra

D - Odisha

Answer : D

Q 4 - Who was awarded the ‘Champion of Champions’ title for pistol shooting in 2016 by the International Shooting Sport Federation?

A - Sergey Kamenskiy

B - Jitu Rai

C - Damir Mikec

D - None of these

Answer : B

Q 5 - The Reserve Bank of India (RBI) in its fourth bi-monthly monetary policy review for year 2016-17 has announced repo rate of ___________.

A - 6.25%

B - 7%

C - 6.50%

D - 5.5%

Answer : A

Q 6 - M. Venkaiah Naidu, released the book titled "Modi’s Midas Touch in Foreign Policy". The book is authored by ______________.

A - Surendra Kumar

B - Arundhati Roy

C - Surendra Nair

D - None of these

Answer : A

Q 7 - The President of India, Shri Pranab Mukherjee inaugurated the first edition of the World Sustainable Development Summit on the theme _______________________.

A - Beyond 2015: People, Planet and Profit

B - Sustainable development and progress

C - Beyond 2015: People, Planet and Progress

D - Beyond 2016: People, Planet and Success

Answer : C

Q 8 - Which of the following countries announced to leave the 53-member Commonwealth of Nations?

A - Myanmar

B - Mauritius

C - Maldives

D - Sri Lanka

Answer : C

Q 9 - The Prime Minister, Shri Narendra Modi, inaugurated the Shaurya Smarak or Memorial of Valour in ____________.

A - Indore

B - Jammu

C - Chennai

D - Bhopal

Answer : D

Q 10 - The 'Infantry Day' was celebrated on ____________.

A - 30th Oct 2016

B - 20th Oct 2016

C - 4th Oct 2016

D - 27th Oct 2016

Answer : D



Advertisements