Current Affairs Oct 2017 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs October 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The Government of India has announced that during the Financial Year 2017-18, accumulations at the credit of subscribers to the General Provident Fund at the rate of _______.

A - 7.8%

B - 8.2%

C - 7.5%

D - 7.7%

Answer : A

Q 2 - Hindustan Petroleum Corporation Ltd became the first Indian oil company in initiating selling of lubricants in _______.

A - UAE

B - Singapore

C - Myanmar

D - None

Answer : C

Q 3 - The ______ Election department has entered the Limca Book of Records for the formation of a human logo by newly enrolled young voters.

A - Manipur

B - Meghalaya

C - Punjab

D - Assam

Answer : B

Q 4 - __________ has committed to provide Rs. 156 crore to fund first Sewage Treatment Plant (STP) to be constructed at Varanasi under Hybrid Annuity-PPP Model.

A - Yes Bank

B - SBI

C - HDFC bank

D - ICICI bank

Answer : A

Q 5 - A Turtle Sanctuary is going to be set up in _____________.

A - Delhi

B - Panaji

C - Ahmedabad

D - Allahabad

Answer : D

Q 6 - According to a major study released in The Lancet Medical Journal, __________ has been ranked as the No. 1 in pollution related deaths.

A - Pakistan

B - Mexico

C - China

D - India

Answer : D

Q 7 - Arjen Robben, who announced his retirement recently from football, belongs to _________.

A - Russia

B - England

C - Netherlands

D - Brazil

Answer : C

Q 8 - China celebrated its 68th National Day on ___________________.

A - 01st October 2017

B - 01st October 2016

C - 21st October 2017

D - 5th October 2017

Answer : A

Q 9 - Kidambi Srikanth, who won the Denmark Open Super Series Trophy at Odense, is a famous _________.

A - Shuttler

B - Tennis Player

C - Chess Player

D - Football Player

Answer : A

Q 10 - A four-day Naval Commanders’ Conference was held in __________.

A - Mumbai

B - New Delhi

C - Hyderabad

D - Chandigarh

Answer : B



Advertisements