Current Affairs Sep 2016 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs September 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - India in September 2016 signed the Air Services Agreement under Open Sky Policy with which of the following countries?

A - Japan

B - Ethopia

C - Greece

D - Russia

Answer : C

Q 2 - Who was India’s first Paralympic gold medalist and also the flag-bearer for the Indian contingent at the 2016 Summer Paralympic Games _________________________?

A - Shubham Jhankhariya

B - Clodoaldo Silva

C - Devendra Jhajharia

D - Sheetal Sisodiya

Answer : C

Q 3 - The first BRICS film festival began at________________.

A - New Delhi

B - Mumbai

C - Beijing

D - Xinhua

Answer : A

Q 4 - The World Bank recently released Logistics Performance Index (LPI) 2016 and ranked India at the _______ position.

A - 160th

B - 45th

C - 35th

D - 20th

Answer : C

Q 5 - “Incredible India Tourism Investment Summit (IITIS) - 2016” was organized by the Ministry of Tourism in ______________.

A - Jamshedpur

B - Chandigarh

C - Bangalore

D - New Delhi

Answer : D

Q 6 - The Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) has approved the proposal for initiation of the (TEQIP) where project will be implemented as a Central Sector Scheme with total project outlay of 3600 Crore rupees. TEQIP stands for __________________________________________.

A - Tertiary Phase of Technical Education Quality Improvement Program

B - Third Phase of Technical Education Quality Improvement Program

C - Tier 3 Phase of Technical Education Quality Improvement Program

D - Technical Program of Tuilt Education Quality Improvement Program

Answer : B

Q 7 - The 5th BIRAC (Biotechnology Industry Research Assistance Council) Innovators Meet was held at ______________.

A - Goa

B - Agartala

C - Mumbai

D - New Delhi

Answer : D

Q 8 - Who has been given the Arjuna award for 2015?

A - Rohit Sharma

B - Virat Kohli

C - Sachin Tendulkar

D - Sourav Ganguly

Answer : A

Q 9 - Which country recently launched the world's biggest radio telescope in search for extraterrestrial life?

A - India

B - China

C - The Netherlands

D - The United Kingdom

Answer : B

Q 10 - Name the satellite of students of IIT, Bombay that was launched in ISRO’s launch in which it sent eight satellites to space under one mission?

A - Pratham

B - PISAT

C - SCATSAT-1

D - Junoon

Answer : A



Advertisements