Current Affairs Sep 2017 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs September 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - ________Bank became first payments bank in India to integrate the Unified Payments Interface (UPI) on its digital platform?

A - PayTm

B - Equitus payments bank

C - Airtel Payments

D - Janlakshmi payments bank

Answer : C

Q 2 - The Reserve Bank of India (RBI) has designated _______as Domestic Systemically Important Banks?

A - SBI bank

B - ICICI bank Ltd

C - HDFC Bank Ltd

D - Bank of America

Answer : C

Q 3 - 'Made in India' phones have seen significant growth, with the number of such devices poised to touch the ______mark by 2019-20?

A - 5 crore

B - 70 crore

C - 500 crore

D - 50 crore

Answer : D

Q 4 - Which of the following states Health department has set a target to make state Corneal Blindness Backlog Free State by 31st December 2017?

A - Kerela

B - Punjab

C - Karnataka

D - Tamil Nadu

Answer : B

Q 5 - Which of the following states introduced ‘Yatrik’ mobile phone app to help in the easy booking of traditional meter taxis?

A - West Bengal

B - Madhya Pradesh

C - Kerela

D - Telangana

Answer : A

Q 6 - Who has appointed as the President of All India Mahila Congress?

A - Teena Mishra

B - Aanandi Gupte

C - Suchitra Pillai

D - Sushmita Dev

Answer : D

Q 7 - Arun Sadhu who passed away recently was a famous___?

A - Cricketer

B - Actor

C - Rockstar

D - Journalist

Answer : D

Q 8 - According to the recently published new series of gross State Domestic Product (SDP) data with 2011-12 as the base year by Central Statistics Office(CSO), the per capita income was the highest in _______?

A - Telangana

B - Uttarakhand

C - Gujarat

D - Karnataka

Answer : C

Q 9 - The 5th Asian Indoor and Martial Arts Games concluded at _____?

A - Darjeeling, India

B - Ashgabat, Turkmenistan

C - Bangkok, Thailand

D - Victoria City, Hongkong

Answer : B

Q 10 - India's Konsam Ormila Devi, who was in news recently for winning a gold medal in ________Commonwealth Youth Championship?

A - Cycling

B - Shooting

C - Weightlifting

D - Boxing

Answer : C



Advertisements
E-Books Store